global eyecon - kombinationsbehandling av kemisk peel och microneedling för ögonområdet

global eyecon är en behandling speciellt framtagen för ögonområdet. Behandlingen har tagits fram eftersom huden runt ögonen är fem gånger tunnare än i övriga ansiktet, har en högre koncentration av blodkapillärer och muskler vi gestikulerar med. I och med detta uppkommer ofta de första tecken på åldrande med försämrad elasticitet, mörka ringar, påsar och mimiska linjer kring ögonområdet. Behandlingen är säker att utföra på alla hudtyper och tillstånd, oavsett hur melaninrik huden är.


Behandlingen kräver en obligatorisk konsultation för att säkerställa att den kan utföras. global eyecon består av tre moment och inleds med en kemisk peel som reducerar ålders- och trötthetstecken och verkar depigmenterande. I nästa steg appliceras en steril lösning med aktiva ingredienser som verkar svullnadsdämpande och depigmenterande. De aktiva ingredienserna slussas ner djupare i huden med microneedling. Avslutningsvis appliceras en svalkande ögonmask tillverkad i 3D nanofibrer som förstärker effekten av de aktiva ingredienserna från behandlingen.


Ett optimalt resultat är nått vid tre behandlingar - en behandling var tredje vecka. Det är av största vikt att rekommendera anpassad hudvård och följa rekommendation innan, under och efter behandling för att uppnå ett optimalt resultat.