Hitta din ultimata hudvårdsrutin från mesoestetic.


Det är vanligt att man inte vet vilken hudtyp man har och för att ta reda på det rekommenderar vi alltid att du tar hjälp av en diplomerad hudterapeut för att få bäst resultat när du väljer produkter och behandlingar.


Har du fått hjälp med vilken hudtyp och tillstånd du har hoppas vi att den här guiden kan hjälpa till att hitta rätt produkter anpassade för dig.

Om du inte vet eller är osäker, skicka gärna ett mejl till oss och beskriv din hud, vad du använder för produkter idag och bifoga bilder.


En hudvårdsrutin bör alltid anpassas med produkter och behandlingar efter varje individ och vi tror på att skräddarsy hudvård till de olika hudtillstånden man ofta har i ansiktet.

Ju bättre hjälp du får med att välja rätt produkter, desto mindre behöver du testa runt, det blir billigare när du hamnar rätt och du slipper stressa huden i onödan.

Tänk på att huden ofta förändras efter årstid, mående eller med åldern och att du kan behöva anpassa dina produkter efter hudens aktuella kondition.

Hudtyper.

För att hitta en rutin som passar dig och din hud är första steget att identifiera din hudtyp.

Peka på bilderna för att se vad som vanligast kännetecknar våra olika hudtyper och se hur du bäst tar hand om din hud under.

Läs mer
En normal hud är för det mesta helt problemfri, känns mjuk och är varken torr eller fet. Porerna upplevs ofta små och huden håller sig mer eller mindre i balans året om.
Läs mer
En torr hud känns ofta stram, kan flagna och påverkas negativt av mycket sol, hård vind och vatten. Ju torrare hud du har desto tidigare kan huden börja åldras.
Läs mer
En kombinerad hud har blandade partier samtidigt och kännetecknas oftast av en fetare t-zon (panna, näsa och haka) och torrare eller normala partier i övriga delar av ansiktet.
En fet hud orsakas av en överproduktion av fett i hudens talgkörtlar. Eftersom talgproduktionen är mer aktiv får denna hudtyp oftare tilltäpptheter som pormaskar och finnar. Huden känns oljig och blank.

Hudtillstånd.

Det är vanligt att man har ett eller flera hudtillstånd utöver sin hudtyp. Dessa är inte permanenta utan kan komma och gå i livet.

Peka på bilderna för att se vad som vanligast kännetecknar våra olika hudtillstånd och se hur du bäst tar hand om din hud under.

En acnebenägen hud har ofta ett överskott av bakterier och talg som kan orsaka inflammation vilket gör ont och ömmar. Acne kan uppstå och triggas av flera faktorer så som ärftlighet, stress, kosmetika, solexponering, hormoner och vissa läkemedel. Det finns olika stadier av acne, ta hjälp i ett tidigt stadie för att minska risken för ärr i framtiden.

1. purifying mousse

2. acne one

3. imperfection control

4. melan recovery

(vid behov över acne one om huden är torr)

Läs mer
En känslig hud kan visa rodnad, utslag, svullnad eller strävhet och har ofta ytliga blodkärl. Det är också vanligt att ha reaktiv hud som inte är röd och irriterad konstant men reagerar snabbt på olika typer av påfrestning så som värme, kyla, torr luft, stress och kraftfulla produkter. Har du rosacea passar även vår produktrekommendation för känslig hud.
Ojämn hudton kan upplevas av flera orsaker, till exempel pigmenteringar, förstorade porer och linjer. ulitmate W+ minskar pigmenteringar, stimulerar cellförnyelsen, minskar porstorlek och fina linjer samt stärker hudens naturliga barriärfunktion.
Läs mer
Pigmenteringar är mörka fläckar som kan uppstå och triggas av flera faktorer så som sol, genetik, ålder, hormonförändringar eller inflammation. Det finns olika typer av pigmenteringar (melasma, post-inflammatorisk hyperpigmentering, sol- och åldersfläckar och fräknar) Genom att ta reda på vilken typ av pigmentering du har kan du lättare få hjälp att behandla din problematik.

Vid behov

ultimate W+ spot eraser - morgon och kväll. Följ alltid upp med sun protective repairing stick 100+.

Läs mer
Yttorrhet betyder att huden är tillfälligt fuktfattig, uttorkad och känns stram. Det är vanligt hos alla våra hudtyper och kan bero på att man använder fel produkter för sin hudtyp, varit i kallt klimat eller utsatt sig för mycket sol.

En gång per vecka

Applicera glycolic + E + F ampoules för att avlägsna döda hudceller. Följ upp med anti-stress face mask och sov med över natten.


Behandlingar

Kemisk peel

Microneedling med skäddarsydd cocktail av ampuller och vialer

Genesis


Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Läs mer
Vid behandling av ärr rekommenderar vi att du besöker en klinik för att lägga upp en korrekt behandlingsplan. Det finns olika typer av ärr som alla kräver olika behandlingar och en stor dos av tid och tålamod. Men med rätt hudvård kan du hjälpa läkningen när ärren är röda.

Behandlingar

Kemisk peel

Microneedling med skäddarsydd cocktail av ampuller och vialer

Cosmelan

Mesoterapi

Mesofillers


Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Antiaging.

Mesoestetic delar in sina antiaging-linjer i fyra kategorier och hudåldrar. Det är vanligt att huden åldras olika snabbt i olika delar av ansiktet, välj mellan produkter i de olika linjerna för bäst resultat!

Energy C är en hudvårdslinje av mesoestetic för fas ett i hudens åldringsprocess. Produkterna är baserade på hög koncentration av vitamin C för att bekämpa de första tecknen på åldrande.

Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Läs mer
Collagen 360º är en hudvårdslinje av mesoestetic för fas två i hudens åldringsprocess. Tack vare sin höga koncentration av marint kollagen ökar elasticiteten och bidrar till att fina linjer minskar och huden återfår sin fasthet.

Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Läs mer
Stem Cell är en hudvårdslinje av mesoestetic för fas tre i hudens åldringsprocess. Produkterna är baserade på höga koncentrationer av stamceller från gröna äpplen för att stimulera cellförnyelsen och förbättra hudstrukturen på det sätt som passar just din hud bäst.

Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Läs mer
Radiance DNA är en hudvårdslinje av mesoestetic för fas fyra i hudens åldringsprocess. Produkterna minskar tecken på hudåldring tack vare [meso] recovery complex, ett exklusivt komplex av aktiva ingredienser som skyddar och reparerar cellulärt DNA samt neutraliserar fria radikaler (som bildas av bland annat solexponering, stress och föroreningar).

Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Speciella behov.

Har du genomgått en tuff behandling eller ska resa till solen? Ibland kan man behöva ta hand om huden lite extra. Se våra bästa tips under!

Läs mer
Har du gjort en kraftfullare behandling så som kemisk peel, microneedling eller cosmelan? Med produkterna under hjälper du huden att repareras snabbare.

Övriga rekommendationer

Välj rengöring, ansiktstoner och SPF efter din hudtyp.

Läs mer
På semestern kan huden behöva det lilla extra vare sig du åker på solsemester, besöker en storstad eller åker skidor.

Övriga rekommendationer

Välj SPF efter din hudtyp.

Läs mer
För den tunna och ömtåliga huden kring läppkonturen behöver du speciellt anpassade produkter och behandling. Perfekt för att minska pussrynkorna eller förlänga effekten av filler.
Läs mer
För den tunna och ömtåliga huden runt ögonen behöver du speciellt anpassade produkter och behandling.

Hemmabehandling.

Fyller du år, ska på bröllop eller bara vill skämma bort din hud lite extra? Vi har tagit fram en behandling du kan utföra hemma när du vill känna dig extra fin!

Läs mer
Lift and glow är perfekt inför ett speciellt tillfälle när du vill känna dig extra fin. Produkterna exfolierar, ger fukt och direkt uppstramning. Du får maximalt med glow!

1. Rengör huden med ansiktsrengöring.

2. Massera in glycolic + E + F tills produkten absorberas helt av huden. Försiktigt runt ögon.

3. Massera in proteoglycans ampoules till produkten absorberats helt av huden.

4. Frivilligt steg - applicera anti-stress mask eller hydravital mask.

5. Massera in antiaging flash ampoules tills produkten absorberats helt av huden.

6. Avsluta med SPF.

Övriga rekommendationer

Om du upplever att det blir för mycket produkt kan du spara ampullerna öppnade i kylskåp upp till ett dygn och använda resten dagen efter.